BSV Nieuws

Archief Nieuws

BSV in de Media

Competitie/Wedstrijd

Schietsport: serieuze hobby?

Elke beoefenaar van de schietsport zal dat gedeeltelijk beamen. Daarnaast zal hij of zij er zeker bij zeggen dat het een “sport” is. Het kan zelfs uitmonden in het beoefenen van “topsport” op Europees- of wereldniveau!!
Wereldwijd wordt, net als in ons eigen Bergeijk bij de BSV, de 10 mtr. luchtwapen op dezelfde manier geschoten. Op een afstand van tien meter op een kaartje met een luchtpistool of luchtgeweer een kogeltje van 4,5 MM schieten.
Natuurlijk wil men dan allemaal 40 of 60 keer het kleine puntje, dat de “Mouche” betekent, er uit schieten.
Afgelopen dagen hebben wedstrijdschutters van de Bergeijkse schietvereniging “de Snor” deel genomen aan de LKK, Landelijke Klasse Kampioenschappen, in Belfeld.
Er werden goede en minder goede resultaten behaald. Uiteraard wil men bij zulke gelegenheden gaan pieken. Soms werkt zo een instelling mee en soms werkt het tegen je. De wedstrijdervaring gaat dan een woordje meespelen.
Bij de Bergeijkse schietvereniging is nog steeds ruimte voor nieuwe leden die serieus de schietsport op luchtwapen willen beoefenen. Deze tak van sport kan van jong tot oud in diverse klassen en categorieën worden bedreven.
Mocht u ook interesse hebben in deze prachtige tak van sport, luchtwapen schieten, neem dan gerust contact op met:

Log in voor leden

Ga naar boven
@BSV de Snor (2018)